Dette er min grunnoppskrift på muffins, hvor det er tyrkisk eller gresk yoghurt istedet for smør eller annen og fetere meierivariant. Det går an å erstatte med crème fraiche eller rømme, eller en blanding mellom yoghurt og crème fraiche eller rømme. I denne versjonen har jeg hatt litt sjokoladeganache for god og fyldig sjokoladesmak, men det går fint an å bruke kakaopulver også. Da er det lurt om man bruker det som ikke er tilsatt sukker.
Oppskriften rekker til 12 muffins.
Dette trenger du
2 egg
2 dl sukker
2 dl tyrkisk yoghurt eller rømme eller en blanding
1 klype salt
5 dl hvetemel
2 ts vaniljesukker
2 ts bakepulver
75 gram lys kokesjokolade
1 dl fløte eller melk
(Eller 3 spiseskjeer bakekakao istedet for kokesjokolade og fløte)
Litt kakao til å drysse på toppen
Slik gjør du
Varm melk eller fløte til kokepunktet. Knekk sjokoladen i en liten bolle og hell over fløten. Rør det sammen slik at det blir til en sjokoladeganache. Visp egg og sukker i en bakebolle. Tilsett yoghurt sjokoladeblandingen og rør alt sammen. Ha i hvetemel, vaniljesukker, bakepulver og rør godt. Legg gjerne papirmuffinsformer i en fast form. Fordel røren i muffinsformene. Bruk en isskje eller en spiseskje og fyll formen ca 2/3 full. Stek i midten av ovnen på 180 grader varmluft til de ser ferdige ut, omtrent 15 (+/-) minutter. Prøv dere frem med en skarp kniv eller en kakepinne i midten av en muffin for å se om den er ferdig før den tas ut av ovnen. Ta papirformene ut av den stive formen og avkjøl på rist.
Pynt med et lett dryss med kakao. Et tips er å bruke en liten tesil, da er det lett å få til et jevnt dryss.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.