Om du liker marsipan, vil du også like disse. Den tørkede fikenen kan skiftes ut etter smak og behag, med for eksempel nøtter, rosiner eller tranebær. Det er viktig å bruke skikkelig marsipan, jeg bruker Odense marsipan med minst 50 % mandler. De andre typene marsipan kan ikke stekes.
Oppskriften rekker til ca 50 småkaker.
Dette trenger du
200 gram marsipan
100 gram smør
50 gram melis
200 gram mel
3 eggeplommer
5-6 tørkede fiken
Eggehvite til pensling
Slik gjør du
Ha marsipan og romtemperert smør i terninger i en bolle og visp det sammen. Tilsett melis, mel og eggeplommer og visp videre til alt er blandet helt. Fjern stilkene og hakk fikenene. Rør det inn i kakemassen. Samle deigen på kjøkkenbenken, rull til pølser og skjær opp i biter. Trill terninger og sett med litt avstand på en bakeplate. Trykk forsiktig med en gaffel og pensle med lett pisket eggehvite. Stek i ovn på 180 grader i ca 10-12 minutter. De kan gjerne være litt seige inni. Avkjøles på rist.
Tips! Deigen kan oppbevares i kjøleskap en stund og man kan lage småkaker etterhvert som man trenger det. Perfekt dersom man får uanmeldt besøk i julen. Eller dersom man bare må ha noe godt en kveld.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.