Jeg koste meg på kurs i går. Kombinasjonen sushi, venninnetur til nabobyen og matkurs er virkelig å anbefale.
Bildet er tatt til artikkel i Dalane Tidende i 2011. |
Kurset ble avholdt på Sabi på Forus, og vi fikk en grundig teoretisk innføring i hvordan vi lager ris med sushi-su (den karakteristiske sure risen), vi laget maki-ruller - både med tangsiden ut og med rissiden ut - og vi fikk spist oss mer enn mette på det vi hadde laget.
I dyp konsentrasjon over makirullene. |
De som har fulgt nøye med på [kjøkkentjeneste] vet at jeg elsker sushi. Første gang jeg spiste sushi var i 1994, på den første daten jeg hadde med han som idag er mannen min. Vi har spist utallige sushimåltider siden, både i Norge og utlandet, men jeg blir aldri lei. Kurset var interessant, selvom jeg følte jeg kunne en del av teknikkene. Uansett er det gøy å lage mat sammen med andre, det er deilig å finne (enda) en anledning til å spise sushi, og det er hyggelig å reise inn til storbyen med en god venninne.
Temaki - noe som absolutt fristet til gjentagelse på eget kjøkken. Crispy nori-tang - NAM! Innbiller meg også at dette er midt i blinken for guttene mine, som stadig vil ha sushi. |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.