Det geniale tipset om å lage noe av alle de ferske chiliene som aldri blir brukt her i huset, fikk jeg av Matmisjonen. Som regel kjøper jeg for mye chili, det ser rett og slett altfor fristende ut i butikken. Jeg har derfor alltid stående en skål på kjøkkenbenken hvor jeg legger de chiliene som begynner å bli rynkete. Der får de ligge i fred og ro og tørke. Nå som det er så kaldt ute passer det med varmende mat. Kanskje en chili con carne? Det har jeg faktisk aldri laget før...
Når chiliene kjennes lette og ser ut som de er helt tørre, fjerner jeg stilken og hakker dem godt - som regel med hakkeverktøyet til stavmikseren min, men det går også fint an å bruke håndmakt og kniv eller større maskiner. Tilsett litt Maldonsalt dersom du ønsker chilisalt, eller dropp det dersom du bare ønsker chiliflak.
Hei
SvarSlettNår jeg kjøper chili putter jeg de rett i fryseren. Da har jeg alltid chili på lur og den holder seg frisk hele tiden :)
Smart tips!
SvarSlettLaget chilisalt for første gang i dag, kjempeartig! Aldri kommet på at jeg kunne lage noe av de triste chiliene som ble igjen på benken, men vips! Dette var jo kjempelett, det ser vakkert ut og kommer nok garantert til å bli hyppig brukt :) Hurra!
SvarSlettSå bra, Emy! Jeg lager masse av dette - siden det også blir litt chili til overs. Tenkte jeg kunne ha det over på små søte bokser og bruke det til gaver dersom jeg får for mye.
SvarSlettKjempe lurt!!Dette tipset tar jeg med meg:)
SvarSlett