Hemmeligheten med waldorfsalat er selvsagt å være raus med alt det gode som skal være i. Masse nøtter, masse druer, epler, stangselleri i tynne skiver. Hjemmelaget majones hever smaksopplevelsen ytterligere, og om eggene i majonesen i tillegg er fra egen hage så kan det ikke bli bedre. Waldorf i seg selv er nokså kjedelig, synes jeg, men det gjør seg som tilbehør til lyse kjøttretter, og er følgelig ofte å finne der det serveres kalkun i jul- eller nyttårshelgen.
Waldorfsalat ble laget første gang på Waldorf Astoria i New York 1896 av hovmester Oskar Tschirky.
Dette trenger du
Like deler:
Stangselleri, gjerne økologisk (1 bunt)
Epler (2-3)
Valnøtter (noen håndfuller)
Blå stenfrie druer (3/4 boks)
Krem
Majones
Saft av sitron
Slik gjør du
Bland krem og majones og smak til med sitronsaft og sett det i kjøleskapet. Vask stangselleri, eplene og druene godt. Del eplene i små biter og skjær stangselleri i tynne skiver. Druene deles i to, fjern eventuelt steinene. Blandes i en bolle med nøttene og rør forsiktig inn majonesblandingen. Smak eventuelt til med enda mer sitronsaft. Den kan gjerne stå noen timer så smaken setter seg.
Hei Ina - God Jul!
SvarSlettJeg har en konkurranse gående på min blogg hvor du kan vinne et Garlic Card fra Hamonoya.no. Alt du trenger å gjøre for å delta er å legge igjen en kommentar med navn og mail på dette blogginnlegget:
http://kristinsmiddagstips.blogspot.com/2011/12/giweaway-garlic-card.html
Mvh Kristin
Kristins Middagstips
Elsker Waldorfsalat! Her i huset kunne ungene sikkert hatt en tallerken med Waldorf alene til middag;) Men jeg dropper stangsellerien, og bruker ananas i tillegg.
SvarSlett