Jeg forstår vanligvis ikke helt sjarmen i fusionmat, men denne gangen var miksen av rotnorsk og litt mer eksotisk både vellykket og smakfullt. Av viltgryten min hadde det også blitt kraft til overs, fyldig hjortekraft kokt i timesvis i stekeovnen. Kombinasjonen hjortekraft og svarte bønner var rett og slett en så god kombinasjon at jeg synes den fortjener et innlegg på bloggen.
Om du ikke har hjortekraft, for det er jo slikt man vanligvis ikke har slengende rundt i kjøleskapet, anbefaler jeg en litt god erstatning fra flaske, fond fra Jacobs utvalgte viltkraft eller en annen oksefond på flaske.
Dette trenger du
2 løk
4 fedd hvitløk
Olje til steking
1 liter god kraft
3 bokser svarte bønner
1 ts spisskummen
1 chili eller chilipulver
Salt og pepper
Til servering:
Avokado
Lime
Koriander
Tyrkisk yoghurt
Slik gjør du
Hakk løk og hvitløk og fres det gyllent i en gryte med litt olje. Tilsett spisskummen, chili og fres videre. Skyll bønnene i et dørslag og ha det i gryten. Rør godt sammen og tilsett etterhvert kraften. Kok opp og la det syde i 5-10 minutter. Bruk stavmikser til å glatte suppen noe. Smak til med salt og pepper og eventuelt mer chili.
Serveres med skiver av avokado, litt tyrkisk yoghurt, limesaft og korianderblader på toppen.
Av alle ting har jeg faktisk kraftbein av hjort liggende i fryseren. Har du oppskrift på god hjortekraft?
SvarSlettHei Vilde. Det må jeg si var et sammentreff. :-)
SvarSlettPrøv dette innlegget:
http://kjoekkentjeneste.blogspot.com/2011/01/brun-kraft-trinn-for-trinn_05.html