onsdag 19. oktober 2011

Tabbouleh med stekt halloumi

En av høstferiens mest lettvinte middag var tabbouleh med stekt halloumi. Halloumi er en tradisjonell kypriotisk ost som også brukes andre steder i Midt-Østen: Den egner seg ekstra godt til grilling eller steking og kan stekes i skiver på sterk varme. Stekt halloumi serveres gjerne til tabbouleh, salat laget med couscous eller bulgur. Denne retten gikk ned på høykant hos undertegnede, både til middag og lunsj dagen etter, og hos yngste sønn som smugspiste halloumi da jeg ikke så det. Det er en mild ost som alle kan like, og den gir litt mer substans til tabbouleh som middagsmåltid.



Dette trenger du og slik gjør du:

Couscous, tilberedes som beskrevet på pakken
Tomat, hakket (blir ekstra godt om man tar bryet med å fjerne kjernen)
Rød løk, hakket
Paprika, delt i to og grillet i ovnen, hakket
Agurk, i biter
Bladpersille, hakket
Fersk mynte, hakket
Saft av sitron
Olivenolje
Maldonsalt og nykvernet sort pepper

Alt blandes og serveres. Godt til grillmat, til fisk eller bare til lunsj.



Jeg har tidligere skrevet om tabbouleh HER og tabbolueh med granateplekjerner HER.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.