søndag 11. september 2011

Litt sunnere frokostscones

Denne søndagen passet det fint med scones til frokost. Servert med Mat på Bordets nektarinmarmelade med lønnesirup, en stor kopp kaffe latte brygget på nykvernet italienskbrent espresso og god tid. Mmmm, jeg tror faktisk jeg må ha litt mer kaffe og scones snart - og siden det nærmer seg lunsjtid, vel og merke søndagslunsjtid, er det vel fritt frem?



Dette trenger du
5 dl hvetemel
2 dl havregryn
2-3 spiseskjeer romtemperert smør
2 spiseskjeer sukker
2 små eller 1 stort egg, to spiseskjeer crème fraîche og melk til det blir tilsammen 3 dl væske
3 teskjeer bakepulver
1 klype salt

Slik gjør du
Bland det tørre og smuldre smøret i melet. Rør sammen egg, crème fraîche og melk, og rør det raskt sammen med det tørre.

Legg deigen på bakepapir på stekebrett med isskje og trykk de litt flate. Jeg pleier imidlertid å steke sconesene i muffinsformer, og synes det blir fint. Stekes omtrent 10 minutter på 220-230 grader varmluft, eller til de ser gyldne og ferdige ut.

3 kommentarer:

  1. Å, dette så godt ut!

    Alt som er litt sunt er vel lov, spesielt på en avslappende søndag!

    Klem Lykkeliten

    SvarSlett
  2. Deilig søndag!
    Scones, kaffe og en sløv formiddag er ikke langt fra lykken det... :D
    Keiserklem

    SvarSlett
  3. mmmmm, så godt ut!
    Perfekt til en helgemorgen:)

    SvarSlett

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.