Uansett, i går hadde vi middag med venner og på grunn av (fullstendig ubegrunnet) frykt for at vi ikke skulle ha nok mat laget jeg en kraftig dessert; byggrynskrem med rørte bringebær.
Her er oppskrift til fire personer.
Dette trenger du
Til byggrynsgrøten:
80 gram byggryn
Vann til bløtlegging (dobbelt så mye vann som gryn)
3 dl melk
Litt sukker
1 ts vaniljesukker
En klype salt
2 dl kremfløte
Eventuelt melis
Bringebær eller annet tilbehør
Slik gjør du
Bløtlegg byggrynene over natten. Bruk dobbelt så mange dl vann som gryn i en bolle og sett i kjøleskapet. Lag grøten ved å koke inn resten av bløtevannet, dette tar omtrent 15 minutter. Bruk en gryte som kan stå i ovnen. Spe på med melk og smak til med sukker og vaniljesukker. Sett gryten deretter inn i forvarmet ovn på 170 grader og la det stå til det er blitt til grøt, dette tar 1-1 1/2 time. Rør innimellom og spe eventuelt ut med mer melk. Når grøten er klar settes den til kjøling. Pisk deretter krem av fløten og bland det forsiktig sammen. Smak eventuelt til med mer melis dersom den ikke er søt nok.
Serveres med rød saus, eller bare med rørte bringebær tilsatt litt melis.
Mmm, dette så farlig godt ut!
SvarSlettJeg elsker riskrem, og byggryn har jeg brukt i salater, så dette skal jammen prøves ut!Takk for oppskrift:)
Kos deg masse på morsdagen!
Klem
Aaiii dette ser fantastisk godt ut !
SvarSlettPrøv byggryn i stedet for ris til middagen også. Gjerne smaksatt med litt safran. Kjempegodt og sundt!
SvarSlett(Har forresten skrevet om bygg på min blogg..)
Hei
SvarSlettDette ser kjempegodt ut. Husker du sånn ca. hvor lenge gryta måtte stå i ovnen?
Hei! Jeg tror den stod inne i en drøy time. Om du senker temperaturen, vil du sikkert måtte forlenge tiden litt. Men som sagt, ca en time.
SvarSlett