lørdag 1. januar 2011

Søt druekompott

Druekompott er godt til ost, og passet ekstra bra til dette müslibrødet.
Denne druekompotten var ganske søt og egner seg nok også som tilbehør til en skarp blåmuggost. Om man tilsetter litt eddik og reduserer sukkermengden, får man også et godt ostetilbehør, men dette er altså en søt utgave.

Dette trenger du
1 dl Cognac eller en brandy
1 dl portvin
3 spiseskjeer brunt sukker
saft av en halv sitron
1 spiseskje vaniljeekstrakt
1 kanelstang
Druer
Valnøtter
Slik gjør du
Kok opp brandy og portvin sammen med sukker, vaniljeekstrakt, sitronsaft og kanel. Plukk opp kanelen etter en liten stund så kanelsmaken ikke blir for fremtredende. La det koke sammen til det blir sirupsaktig. Tilsett deretter druer som er skåret i to og valnøtter og ha det over osteskiven.

1 kommentar:

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.