fredag 17. september 2010

Eplemuffins

Jeg har hatt fri i dag, og har benyttet deler av dagen til å lage mat. Blant annet har jeg laget eplemuffins, små kaker som virkelig fikk ben å gå på. Jeg brukte samme grunnoppskrift som jeg brukte da jeg laget sitronmuffins i sommer.


Dette trenger du
4 egg
2 dl sukker
8 spiseskjeer nøytral matolje
3 dl mel
1 ts vaniljesukker
2 ts bakepulver
Epler i små biter
Kanel og brunt rårørsukker (evnt. perlesukker) til å strø på toppen
Noen tørkede aprikoser

Slik gjør du
Hakk aprikosene og ha de i en gryte med så lite vann som mulig. La de koke en stund til du ser de er blitt myke. Lag eggedosis og bland inn resten av ingrediensene bortsett fra eplene. Ha deigen over i muffinsformer og trykk eplebitene og en teskje aprikoskompott ned i formene. Strø over kanel og sukker. Stekes i 180 grader i 10-15 minutter.

I hagen bugner det fremdeles av epler, til alles glede. Til og med hønene gleder seg over frukten.

2 kommentarer:

  1. Skulle tro du leser tankene mine. Planlegger å lage eplemuffins i helgen! Tror nemlig eplene i hagen er klare til å plukkes.

    SvarSlett
  2. Den oppskrifta var beleilig ja:) Har jo epletre i hagen jo:)

    Go helg til deg:)

    SvarSlett

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.