tirsdag 13. oktober 2015

Økologiske eltefrie grissini med parmesan og urter

                                                                                                                 /sponset innlegg/

Grissini er opprinnelig italienske snacksbrød som brukes som tilbehør til suppe eller andre middagsretter. Glem de tørre og kjedelige som du får i butikken, og lag av lettvint eltefri deig.  Denne er attpåtil økologisk. Smaker hundre ganger bedre og ser ikke minst utrolig fine ut! Putt oppi parmesan og urter for ekstra god smak og pynt med sesamfrø og valmuefrø for ekstra rustikt utseende. Dette trenger du
500 gram økologisk hvetemel
1 1/2 ts salt
1/4 ts tørrgjær
4 dl vann
1 dl revet parmesan
Eventuelt litt ferske urter

Til strøssel:
Valmuefrø
Sesamfrø
Maldonsalt

Slik gjør du
Bland sammen det tørre og finrevet parmesan i en bolle og hell over væsken. Om du ønsker å ha ferske urter i deigen, hakkes dette fint og tilsettes det tørre. Rør raskt sammen med en slikkepott og sett det til heving på lunt sted i 12-20 timer. Bruk en bolle med lokk eller dekk til med plastfolie. Ha deigen over på et melstrødd underlag og trill ut fingertykke grissini. Jeg bruker bakeplatens kortside som mål på hvor lange de skal være. Legg ved siden av hverandre med litt avstand og pensle med venn. Dryss deretter over valmuefrø, sesamfrø og litt maldonsalt. Sett i ovn forvarmet til 250 grader og stek i ca 10 minutter.  Avkjøl noe på stekebrettet, deretter på rist.

Innlegget er skrevet som ledd i et oppdrag for Helios.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.