onsdag 14. oktober 2015

Hjemmelaget vaniljeekstrakt og vaniljesukker

Vaniljeekstrakt er etterhvert en ganske vanlig ingrediens i kaker eller desserter. Dessverre er det vanskelig å få tak i, og det var det som fikk meg til å prøve å lage min egen vaniljeekstrakt. Om du har lyst til å gjøre det samme til bruk i julebaksten, er dette rette tidspunkt. Den må nemlig stå noen uker før smaken setter seg skikkelig. Vaniljesukker er også forholdsvis raskt og enkelt å lage selv, så her kommer oppskrift på begge deler. 


Hjemmelaget vaniljeekstrakt

Dette trenger du
3 vaniljestenger
1 spiseskje sukker
3 dl varm mørk rom

Slik gjør man
Legg splittede vaniljestenger på et tett glass, ha i sukker og noe oppvarmet rom (må ikke koke). Rør sammen. Sett glasset mørkt og kaldt og ta det frem etter 4-5 uker.

Dette er forresten en fin gave, og med alkoholprisene i dette landet må den vel også kunne betegnes som rimelig eksklusiv.

Hjemmelaget vaniljesukker

Dette trenger du
2 vaniljestenger
Melis

Slik gjør du
Denne metoden er absolutt den enkleste - man tar rett og slett melis over på et glass, skraper ut frøene fra to vaniljestenger, blander dette med melisen og legger deretter stengene over på glasset. Da tar etterhvert melisen til seg smaken som sitter i stengene. Hver gang jeg bruker vaniljefrø i bakverk eller dessert, legger jeg bare stangen over på glasset med melis. Enkelt og greit og ganske rimelig.

Dessuten er hjemmelaget vaniljesukker på en koselig beholder også en veldig koselig gave.

2 kommentarer:

  1. Kan anbefale å kjøpe vanilje på vaniljeimport.se. Rask levering og fantastisk god vanilje.

    SvarSlett

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.