tirsdag 1. desember 2015

Lammekjøttboller

Dette er supergode lammekjøttboller med litt eksotisk smak. Det passet veldig godt med tzatziki og pitabrød. Disse var hjemmebakte - fra et hjemmebakeri i Lyngdal, og skaffet til veie via frysedisken på Mega. Funka som bare det. 


Dette trenger du
500 gram lammekjøttdeig
1 egg
1 spiseskje naturell yoghurt, gjerne tyrkisk yoghurt
1/2 løk
1 fedd hvitløk
1 ts spisskummin
1 ts chilipulver
1 ts salt
1/2 ts pepper
Fersk persille

Slik gjør du
Bland salt i kjøttdeigen. Tilsett egg, yoghurt, finhakket løk, hvitløk og persille, samt krydder i en stor bolle og bland det med kjøttdeigen med hendene eller la en eltemaskin gjøre jobben. Form små kjøttboller med rene hender og legg på stekebrett kledt med bakepapir. Stek i ovn på 190 grader i ca 10-15 minutter eller stek i litt smør i en panne.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.