mandag 30. november 2015

Blomkål- og brokkolisuppe med bacon

Stort raskere kan man nesten ikke lage middag. Her går det også fint an å tilsette andre grønnsaker, men jeg synes brokkoli og blomkål kler hverandre godt, samt at de er enkle å koke sammen siden de krever omtrent samme koketid for å bli møre. Bacon setter en ekstra spiss på suppen, og om du har hjemmebakte ciabatta, så blir dette et herremåltid. Dette trenger du
1 gul løk
2-3 fedd hvitløk
1 blomkål
1 brokkoli
1 purre
1 liter kyllingbuljong
0.5 l melk
3-4 stilker rosmarin
Salt og pepper
Bacon

Slik gjør du
Hakk løk og fres i litt smør og olje i en romslig gryte. Knus og hakk hvitløk og ha i. Lag buketter av blomkålen og brokkolien og legg i gryten sammen med kraften og melken. Kok til det er mørt. Tilsett urtene og kjør glatt med en stavmikser. Stek bacon i ovnen mens du lager suppen. Legg baconskivene på et stekepapir på rist og stek på ca 200 grader i noen minutter til de er ferdig stekt. Server sammen med suppen og pynt eventuelt med litt friske urter. I tillegg er det godt med ferske ciabatta eller focaccia med persille- og hvitløksmør, eller rett og slett bare litt vanlig brød til suppen.

Lurer du på hvordan du lager kraft? Her har jeg skrevet mer om kraftkoking, og her står det om kyllingkraft

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.