torsdag 22. mars 2018

Søtpotetsuppe med Snøfrisk

                                                                                                      ANNONSE

Suppe er super hverdagskost, og spesielt purésuppen. Den er rask å lage, man trenger egentlig ikke oppskrift og den bidrar til å redusere matsvinn siden man praktisk talt kan ha hva som helst i den... Her er det imidlertid søtpotet og Snøfrisk, en god kombinasjon med sesongriktig farge.
Dette trenger du
1 gul løk
1 kinesisk hvitløk
1 chili
Nykvernet pepper
1 spiseskje fersk timian
Olje til steking
Ca 1,5 liter hønsebuljong
Ca 1 kg søtpotet
2 dl røde linser, ukokte
Eventuelt litt salt
1 pakke Snøfrisk naturell
Gjerne fersk koriander og litt nøtter eller pinjekjerner til servering

Slik gjør du
Skjær gul løk i biter og stek i litt olje i en gryte. Ha i hakket hvitløk og chili og fres videre til alt er mykt. Ikke bruk frøene på chilien, men spar på disse i tilfelle suppen trenger litt mer styrke etterhvert. Pepre godt. Ha i søtpotet i biter, røde linser og hakkede ferske urter og la det steke sammen i noen minutter. Hell over hønsebuljong og la det koke til søtpoteten er myk nok til at den kan kjøres glatt med en stavmikser, dette tar ca ti minutter. Smak til med Snøfrisk, salt og pepper. Serveres gjerne med ferske ciabatta eller focaccia med persille- og hvitløksmør, eller rett og slett bare litt vanlig brød.  

Lurer du på hvordan du lager kraft? Her har jeg skrevet mer om kraftkoking, og her står det om kyllingkraft

2 kommentarer:

 1. Hei Sir / Fru,
  Trenger du et presserende lån for å starte opp virksomheten, eller trenger du et lån for refinansiering, trenger du et lån for å betale av gjeld? Trenger du et lån for å kjøpe bil eller et hus? Hvis ja, bekymre deg ikke mer, Vi tilbyr alle typer lån til en rimelig rente uten kredittsjekk! kontakt oss i dag via e-post.

  E-post: plutocreditfinancier@gmail.com
  Whatsapp: +1 (518) 5465079

  SvarSlett
 2. Thank you for this delicious recipe

  SvarSlett

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.