torsdag 15. oktober 2015

Guacamole med tomater

Dette er nesten et slags alt-i-ett-tilbehør til tacokvelden, tomatsalsa og guacamole i samme skål. Oppskriften er lett å huske, her følger man nesten prinsippet 1, 2, 3, 4.


Dette trenger du
1/2 - 1 lime, saften
2 sjalottløk
3 tomater uten kjerne
4 små avokado, 2 dersom de er større
Salt og pepper
Eventuelt litt frisk koriander

Slik gjør du
Skjær tomatene i to, fjern kjernen og skjær i mindre biter. Del avokadoene i to, ta ut steinene og skrap ut alt innhold med en skje. Pass på å få med det mørkeste grønne også, jeg har nemlig lest at det er den sunneste delen av avokadoen. Mos det grovt med en gaffel og bland inn finhakket sjalottløk og hakket tomat. Smak til med limesaft, salt og pepper.

Tips! Det finnes sikkert like mange oppskrifter på guacamole som det finnes guacamoleelskere. Jeg har sett både med og uten yoghurt, crème fraiche, finhakkede grønne tomater, chili, hakket koriander... Grunnen til at jeg liker den så enkel er at den ofte er tilbehør til veldig smaksrike retter, og da synes jeg det passer godt med den nokså rene avokadosmaken. Om du liker den med mer smak av andre ting, så bruker du bare det. Men husk at det viktigste i en guacamole er gode avokadoer! De må kjøpes modne, eller modnes på kjøkkenbenken før de brukes. Her er en liten film om hva du kan se etter for å finne den perfekte avokadoen.

Et annet tips er å la steinen ligge i guacamolen etter at den er laget, dette skal forhindre at den blir brun. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.