mandag 14. september 2015

Søtpotetsuppe med røde linser og spark

Jeg sverger til suppe som hverdagsmiddag. Dette er en klassisk purésuppe med en av sesongens grønnsaker, nemlig søtpotet. God på smak, koker raskt mør, nydelig farge. Kan gjerne spises alene, men er også enkel å kombinere med andre proteiner som kylling, egg o.l. Ellers er det bare å si om denne suppa at den er superrask å lage. Ta tiden, jeg vedder for at det tar deg knappe tjue minutter. Og da går litt av tiden vekk til å koke potetene møre.  


Dette trenger du
1 gul løk
2-3 fedd hvitløk
1 chili
Nykvernet pepper
1 spiseskje fersk timian
Olje til steking
Ca 1 liter hønsebuljong
2 store søtpoteter
2 dl røde linser
Eventuelt litt salt
Gjerne fersk koriander til servering

Slik gjør du
Skjær gul løk i biter og stek i litt olje i en gryte. Ha i knust og hakket hvitløk og hakket chili og fres videre til alt er mykt. Ikke bruk frøene på chilien, men spar på disse i tilfelle suppen trenger litt mer styrke etterhvert. Pepre godt. Ha i søtpotet i biter, røde linser og hakkede ferske urter og la det steke sammen i noen minutter. Hell over hønsebuljong og la det koke til søtpoteten er myk nok til at den kan kjøres glatt med en stavmikser, dette tar ca ti minutter. Smak til med salt og pepper. Serveres gjerne med ferske ciabatta eller focaccia med persille- og hvitløksmør, eller rett og slett bare litt vanlig brød.  

Lurer du på hvordan du lager kraft? Her har jeg skrevet mer om kraftkoking, og her står det om kyllingkraft

2 kommentarer:

  1. Tror du det gir noen smaksforskjell hvis man bruker brune linser eller bønner?

    SvarSlett
    Svar
    1. Jeg bruker alle slags linser om hverandre, og søtpotet er jo en nokså smaksnøytral grønnsak, så jeg tror ikke det gir mye smaksforskjell. Men eneste måten å finne det ut på, er å teste. :) Grunnen til at jeg brukte røde linser her, er at jeg hadde det tilgjengelig, og at de koker seg raskt møre.

      Slett

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.