mandag 28. september 2015

Rask wokmiddag

Av og til trenger vi å lage middag som kan spises til forskjellige tider. Det betyr at den må tåle å stå litt, og det kan kanskje være en utfordring når man ikke vil ha overstekt/kokt kjøtt eller fisk eller grønnsaker som ramler fullstendig fra hverandre. Dette er en gjenganger hos oss når jeg må lage mat veldig fort, men når jeg ikke vet når alle i familien skal ha middag. For det er langt i fra slik at vi spiser middag samlet hver dag. Til det er det for mange ulike treningstimeplaner, interesser og udisiplinerte barn i huset. ;)


Her kan man egentlig tilsette hva slags protein man ønsker; fisk, kjøtt, ekstra bønner. Denne gangen laget jeg med stokkand, og utfordringen da er at jeg ønsker at den ikke skal overstekes. Dette gjelder jo med en del andre typer kjøtt også. Derfor er ikke dette en andeoppskrift, men det går fint an å bruke den som et utgangspunkt dersom du vil servere laks, kylling, svin eller annet. Det går også an å bruke ferdig currypaste i denne retten. (Jeg er dessuten veldig klar over at det ikke er vanlig å ha slengende rundt en and eller to som man kan lage middag av...)

Stor oppskrift, det betyr restemat...
Dette trenger du
1 stor gul løk
3-4 fedd hvitløk
Olje til steking
1 ts tørket koriander
1/2 ts gurkemeie
1 ts currypulver
1 spiseskje shriracha chili saus
1 paprika
3 gulrøtter
3/4 brokkoli
1/4 lite kålhode
1 neve bønnespirer
1 boks kokosmelk
Vann (3-4 bokser)
1 pk nudler (250 gram, 3-4 porsjoner)
Salt og pepper
Alfalfaspirer til servering

Kjøtt eller fisk


Slik gjør du
Stek kjøttet såvidt for seg i varm panne, pepre og legg tilside. Om du bruker fisk, kan dette også stekes litt og legges tilside. Om maten skal spises med en gang, kan du ha fisken i rett før den er klar til servering og vente til den er ferdig trukket. Små biter betyr kort trekketid. Ha olje i en stor wokgryte og stek hakket løk og hvitløk. Bland i krydderet, chilisausen og ha i paprika i skiver, gulrøtter i biter, bønnespirene, finhakket kål og brokkolibuketter. Fres litt og hell over kokosmelk og vann. La det koke opp og tilsett nudlene. La det koke opp igjen og trekk gryten tilside. Nå er det straks klart for servering, de som er heldige kan forsyne seg rett av varm gryte. Ellers er det enkelt å forsyne seg med litt kjøtt, som muligens ikke har helt gjennomstekt kjerne, og litt nudler og grønnsaker og varme raskt opp slik at kjøttet blir perfekt varmebehandlet og resten blir varmt. 

Synes du det hørtes styrete ut med all den kuttingen? Kjøp gjerne ferdig wok-blanding eller reduser antall grønnsaker til for eksempel løk, hvitløk, brokkoli og gulrøtter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.