tirsdag 29. september 2015

Muffins med pinjekjerner, honning og kardemomme

Kombinasjonen pinjekjerner, honning og kardemomme er utrolig god i bakverk. Jeg bruker ofte denne grunnoppskriften på muffins, hvor det er tyrkisk eller gresk yoghurt istedet for smør eller annen og fetere meierivariant. Det går an å erstatte med crème fraiche eller rømme, eller en blanding mellom yoghurt og crème fraiche eller rømme. Disse var rett og slett snadder til ettermiddagskaffen!

Oppskriften rekker til 12 muffins.

Dette trenger du
2 egg
1 dl sukker
1 dl lynghonning
60 gram pinjekjerner, litt ekstra til topping
2 dl tyrkisk yoghurt eller rømme eller en blanding
1 klype salt
5 dl hvetemel
2 ts vaniljesukker
2 ts bakepulver
2 ts kardemomme


Slik gjør du
Rist pinjekjernene i en liten panne. Visp egg og sukker godt sammen i en bakebolle. Ha honningen oppi pinjekjernene og rør sammen. Tilsett salt, yoghurt og honningblandingen i eggedosisen og rør alt godt sammen. Sikt i hvetemel, vaniljesukker, bakepulver og kardemomme og rør godt. Legg gjerne papirmuffinsformer i en fast form eller bruk små avlange former, slik jeg gjorde denne gangen. Fordel røren i muffinsformene. Bruk en isskje eller en spiseskje og fyll formen ca 2/3 full. Stek i midten av ovnen på 180 grader varmluft til de ser ferdige ut, omtrent 15 (+/-) minutter. Prøv dere frem med en skarp kniv eller en kakepinne i midten av en muffin for å se om den er ferdig før den tas ut av ovnen. Ta papirformene ut av den stive formen og avkjøl på rist.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.