torsdag 30. august 2012

Salma med bringebær- og kiwisaus

Da har jeg laget den andre retten som jeg har valgt ut blant mange fine bidrag i SalmaChef 2012. Det er ovnsbakt Salma med bringebær- og kiwisaus med pastinakk frites. En frisk og god kombinasjon i feminine farger.


Bidraget er levert av Rune Gjertsen i region vest. De som er glad i sjokolade vet kanskje at Rune selv har en blogg som heter Konfekteriet, en blogg stappfull av kunstferdig og smakfulle godbiter.

Ingredienslisten er ren kopi fra SalmaChefs nettsider, fremgangsmåten er beskrevet med mine ord.
Selve middagen er laget på omtrent 20 minutter, muligens litt lenger dersom man gjør som meg; nemlig bruker en litt for liten gryte ved tilberedning av pastinakken. Men altså, fisk er virkelig fast food, og et veldig godt alternativ på travle dager. Denne retten var det imidlertid mer fest over, men hvem sier at det ikke skal være lettvint selvom det er fest?

Dette trenger du
600 gram Salma
1 ss smeltet smør
100 gram bringebær
1 ss knust grønn pepper
2 kiwi
1-2 pastinakk
1 dl rapsolje
1 ts maldonsalt

Slik gjør du
Sett ovnen på 180 grader og skjær fine stykker av laksen. Legg stykkene i en ildfast form og pensle med smeltet smør. Ovnsbak i omtrent 5-6 minutter eller til den ser ferdig ut. Den kan gjerne ha rosa kjerne.
Ha fløte, bringebær, knust grønn pepper og sukker i en kjele og varm opp. La det syde i omtrent fem minutter og ta kjelen av varmen. Skjær kiwiene i biter og ha i.
Skjær pastinakken i staver og friter i rapsoljen. Legg de over på en tallerken med kjøkkenpapir så det får rent av seg. Dryss over litt maldonsalt.
Anrett på en tallerken med saus, laksestykke, pastinakkstaver og noen urteblader.

1 kommentar:

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.