tirsdag 22. mai 2012

Selleri- og gulrotsuppe

Hver dag kunne vært suppedag hos oss. Med godt brød er det absolutt et måltid i seg selv, eller iallefall en supergod og kraftig forrett dersom man har litt knapt med middag. Denne suppen ble til fordi jeg hadde en over gjennomsnittet stor sellerirot jeg måtte bruke. Med litt godt tilbehør, en klunk fløte og litt friske urter ble det en suppe jeg mer enn gjerne blogger om. Den hadde selvsagt vært enda bedre med skikkelig kyllingkraft, men det går fint an å lage med bare buljong også.


Dette trenger du
1 stor sellerirot
2 gulrøtter
1 løk
1 fedd hvitløk
ca 1 liter hønsekraft eller buljong
Litt fløte eller crème fraiche
Friske urter, gjerne estragon
Saft av sitron
Salt og pepper
Crème fraiche til servering

Slik gjør du
Grovhakk løk og hvitløk og fres det gyllent i litt smør og olje i en stor gryte. Rens og skjær selleriroten og gulrøttene i biter og ha det i gryten sammen med løken. Hell over litt av buljongen og la det koke til grønnsaksbitene er møre. Kjør det glatt med en stavmikser eller i en blender, og spe eventuelt på med mer buljong. Rør i litt fløte eller crème fraiche og smak til med sitronsaft, salt, nykvernet pepper og finhakket estragon.

Serveres gjerne med nybakt brød, en klatt crème fraiche og en kvist estragon på toppen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.