lørdag 6. august 2011

Estragonsmør

Lykken er en bugnende urtehage. Jeg har to i nærheten, den ene er min egen, den andre må jeg gå på slang i. Heldigvis er innehaveren grei og lar meg få lov til å forsyne meg med det jeg vil ha. (Kanskje hun vet at hun får smake på resultatene?) Nå står urtene så fint, etter både regnfulle dager og solskinn.


Først ut er estragonsmør med sitronskall og hvitløk. Enkelt å lage og godt som grilltilbehør.

Dette trenger du
Godt smør, romtemperert (aller helst usaltet, slik at man har kontroll på saltinnholdet - jeg hadde bare saltet smør denne gangen...)
Frisk estragon, finhakket
Sitronskall, finrevet
Hvitløk, finrevet
Eventuelt salt


Slik gjør du
Bland sammen smør og resten av de finhakkede ingrediensene, gjerne i en kjøkkenmaskin. Kjør det glatt og nesten luftig. Legg smøret på et stykke plastfolie og rull sammen til en pølse. Legg i kjøleskapet til det er hardt. Skjær skiver av urtesmøret til å legge på grillkjøttet - for eksempel.

4 kommentarer:

  1. Nam, er sikkert kjempegodt!! Jeg har en liten urtehage selv men har ikke Estragon. Kan jo hende det går an å bruke Timian istedet???

    SvarSlett
  2. Det er det! Jeg har laget urtesmør med timian tidligere, søk på urtesmør eller under kategorien Urter og krydder så finner du det. Alt kan i prinsippet brukes. (Og personlig har jeg hatt litt dilla på timian i det siste...) :)

    SvarSlett
  3. Jeg elsker deilig måltid, fantastiske bilder, du har veldig fine oppskrifter Jeg følger med glede klemmer

    SvarSlett

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.