lørdag 4. juni 2011

Kraftige kamskjell


Fiskebutikken lokket med ferske kamskjell i går. Dessverre var det tomt for de ferske da jeg kom, men de hadde frosne.

Dette er en rett som jeg laget etter å ha bladd raskt i en av de flotte bøkene til den svenske kokken Leif Männerstrøm. Jeg plukket opp en oppskrift som han hadde med kamskjell som hovedingrediens, men med litt kraftig og godt tilbehør.

Vi hadde kamskjell til forrett i går, i en middag sammensatt av fire småretter. Komplett meny kommer.Dette trenger du
Oppskriften er til 4 personer

12 kamskjell
2 sjalottløk
2-3 fedd hvitløk
3 vårløk
1 pakke bacon
brødkumme fra 2-3 brødskiver
ca 1 dl hvitvin
Fløte
1-2 spiseskjeer fersk hakket timian
Eventuelt bladpersille til pynt
Olje og litt smør til steking
Nykvernet pepperSlik gjør du
Stek hakket sjalottløk, knust og hakket hvitløk og vårløk i tynne skiver på middels varme i noen minutter. Ha det deretter over i en bolle. Skjær tynne strimler av bacon og stek det til det blir crispy. Plukk det opp og legg det sammen med den stekte løken. Spar på stekefettet fra baconet. Stek kamskjellene i baconfettet, et par minutter på hver side. Pepre forsiktig. Legg de deretter over på en tallerken.

Kok ut pannen med hvitvin og fløte og ha alle de ferdigstekte ingrediensene og brødkrumme som er revet i smått tilbake i panne. Det vil suge til seg all den gode kraften fra kamskjellene. Tilsett timian og smak eventuelt til med pepper. Server kamskjellene på en seng av løk- og baconblanding, gjerne med en kraftig hvitvin til.

(Jeg er absolutt ingen vinekspert, men vi hadde Gentil Hugel til, hvilket var en god match.)

Beruset som vi var på god mat, sommer og Verdens Vakreste Utsikt gjorde at måltidet ble over gjennomsnittet bra. Resten kommer etterhvert.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.