fredag 3. juni 2011

Kandiserte natt og dag


Som vanlig på denne tiden av året flommer det over av blomsten natt og dag her på øya. Og hvorfor ikke bruke det til noe fornuftig? Eller strengt tatt veldig ufornuftig...

I dag laget jeg kandiserte blomster som jeg brukte som pynt på muffins. Det var tidkrevende, men det ble i det minste fint. Om du har blomster, tålmodighet, litt tid og enkelt utstyr er det bare å sette igang.


Dypp blomstene i eggehvite med en gaffel. La de henge til tørk rundt en skål en liten stund. Kronbladene klistrer seg sammen, så etter en stund må de tas fra hverandre med en gaffel eller lignende. Legg blomstene til tørk på et matpapir og dryss etterhvert litt sukker over. Jeg brukte ekstra finkornet sukker.

La blomstene tørke ytterligere. Siden de vil klistre seg til papiret er det viktig å løsne dem et par ganger underveis i tørkeprosessen.Blomstene ble plassert på browniesmuffins med krem laget av smør, kremost, melis og saften av en halv lime. (Du kommer til oppskrift til begge deler om du trykker på linken.)

4 kommentarer:

 1. Jeg kniser litt for meg selv her. Det er tydelig at jeg og du bor i vist foskjellig klimatiske soner, for både granskuddgelè og sukrede fioler er ikke noe alternativ her ennå ;)

  Lena

  SvarSlett
 2. Lekkert!!! Men kan de virkelig spises?

  SvarSlett
 3. De kan absolutt spises, ja. Flere steder står det beskrevet at natt og dag har flere rensende egenskaper, men at det i Norge er liten tradisjon for bruk av natt og dag i naturmedisinen. Men den iallefall ikke giftig. :)

  SvarSlett

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.