torsdag 11. november 2010

Kyllingprosjektet del 3: Ovnsstekte kyllinglår

Kyllingprosjektet som startet HER går sin gang.

Jeg skar av lårene og vingene og stekte dette for seg. Under skinnet stappet jeg litt urter og smør - frisk salvie, oregano og litt løpstikke. Løpstikke er forresten livèche på fransk - og Livèche kylling har angivelig fått løpstikke i foret sitt, derav navnet - slik at kjøttet skal smake ekstra godt. Jeg brukte løpstikke fordi det er en av de friske urteplantene mine som fremdeles holder stand.


Etter en rask surr i pannen på begge sider, la jeg lårene og vingene på en seng av poteter, søtpoteter, løk og hele hvitløksfedd. Jeg helte litt hvitvin over grønnsakene og stekte det hele i ovnen på 180 grader i omtrent 25 minutter. Kylling skal være skikkelig gjennomstekt, selvom det er greit at den ikke blir tørr. Jeg hadde lokket på det første kvarteret, deretter lot jeg det stekt uten lokk. Steketiden vil variere med tykkelsen på lårene, så prøv deg frem.


Dette er enkel middag. Denne gangen var det kun to voksne som spiste, og med masse grønnsaker, ble det også rester. Dette kommer det mer om etterhvert.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.