mandag 14. mars 2016

Lettvint og rask pastapanne

Dette er superlettvint og rask middag dersom du vil ha lasagne, men ikke orker å gjøre så mye styr ut av det. Strengt tatt er det ikke lasagne, siden det ikke er pasta, kjøttsaus og bechamelsaus i flere lag, men jeg får litt lasagnefølelse av denne formen. Server gjerne med en grønn salat og eventuelt litt brød. 
Dette trenger du
1 gul løk
2-3 fedd hvitløk
2 bokser hermetiske tomater
2 spiseskjeer tomatpuré
Salt og pepper
1 ts timian
Olje til steking
400 gram karbonadedeig
250 gram pasta, gjerne farfalle
Ca 4-5 dl vann
Ca 200 gram kremost, for eksempel ricotta
Ca 125 gram fersk mozzarella
Ca 2 dl finrevet parmesan


Slik gjør du
Start med å lage tomatsausen. Hakk løk og surr i en gryte med litt olje. Tilsett knust og hakket hvitløk, salt, pepper og timian og surr videre til alt er mykt. Ha i tomatboksene og tomatpuré og la det syde under lokk. Stek karbonadedeigen i en panne med lokk og litt høye kanter. Salte og pepre. Hell over tomatsausen når kjøttet er klart. Hell over vann, tilsett pasta og trykk den ned i sausen. La det syde under lokk til pastaen er al dente, ca 10 minutter eller det som står på pakken. Trykk deretter biter av mozzarellaen ned i pastaen og legg skjeer med kremost på toppen. Strø halvparten av den finrevede parmesanen over det hele tilslutt. Stek videre i et par minutter under lokk, til alt er varmt og osten smeltet. Dryss over hakket basilikum og resten av parmesanen rett før servering.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.