mandag 7. mars 2016

"Bali kyllinggryte"

Husker du Bali kyllinggryte? Siden faren min reiste veldig mye til Østen på 70- og 80-tallet, er jeg vokst opp med masse asiatisk mat på bordet. Og når man har fått smaken på skikkelig mat, var det ikke naturlig å erstatte det med bleke varianter av Toro-gryter med liksom-eksotisk opprinnelse. Jeg var heldig som hadde en reisende far med utpreget interesse for mat, og kofferten hans var full av ... nettopp asiatisk mat da han kom hjem. Vi hadde derfor tidlig kinesiskinspirerte innholdsrike buffeter på lørdagene, dim sum, nudler i alle varianter - noe som var en sjeldenhet på den tiden. Nå får man nudler selv i varmestuen på den mest avsidesliggende slalombakken. 


Ok, nok om det, poenget mitt er at det sjelden stod bali kyllinggryte på middagsbordet hos oss, men jeg husker likevel den søtaktige smaken av noe eksotisk som Bali kyllingryte var. Her er den i hjemmelaget versjon, uansett hundremillioner ganger bedre enn pulvervarianten. Og helt ærlig, ikke veldig vanskelig å lage. Så skal du ha retroparty, så bør du gå for denne. Eller bare om du vil ha lettvint middag en dag. 


Dette trenger du
Ca 500 gram kyllingfilet
1 gul løk
2 fedd hvitløk
1 chili
Olje til steking
1-2 ts rød currypaste
1-2 ts karripulver
1 boks kokosmelk
2 dl vann
1 terning hønsebuljong
1 rød paprika i strimler
1 boks ananas eller biter av 1/3 fersk ananas
1-2 ss maizenna utrørt i litt vann
Smak til med salt og soyasaus

Slik gjør du
Surr strimlet løk og knust og hakket hvitløk i litt olje i en panne. Ha i finhakket chili uten frø. Ha det over i en gryte når løken er blitt myk. Brun biter av kyllingfilet i pannen og legg over sammen med løken. Ha i kokosmelk og vann, og tilsett currypaste, karripulver og hønsebuljong. La det småkoke til kyllingbitene er ferdige. Rør ut maizenna i litt vann og ha over i gryten under omrøring. Tilsett tilslutt paprika i strimler og ananas i biter. Varm opp og server med ris.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.