torsdag 11. februar 2016

Avokadoknekkebrød

Avokado er både supersunt og supergodt. Det egner seg godt til pålegg, og kan gjerne brukes naturell dersom du ikke gidder å lage skikkelig guacamole. Dette er ingen oppskrift, snarere et lite serveringstips. Jeg spiser ofte avokado til lunsj, til og med middag eller kveldsmat. Dette trenger du
Knekkebrød (eller brød)
Avokado
Perletomater eller andre typer tomater
Salt og pepper

Slik gjør du
Del avokadoen i to og ta ut steinen. Skrap ut innholdet med en skje og mos det lett med en gaffel. Smør på knekkebrødet, legg tomater i skiver og salte og pepre lett. 

Avokadoene må kjøpes modne, eller modnes på kjøkkenbenken før de brukes. Her er en liten film om hva du kan se etter for å finne den perfekte avokadoen. Om du er usikker på hvordan en perfekt avokado ser ut, kan du kjøpe de som er spisemodne. Men vær oppmerksom på at det er mange avokadoer som likevel er dårlige blant de spisemodne også, så se litt etter hva som kjennetegner en riktig avokado, så vil du raskt lære deg å gjenkjenne en perfekt utgave av den deilige saken. 

Ellers kan avokado brukes til guacamole, i salater, sammen med laks eller i suppe. Blant mange ting. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.