onsdag 19. august 2015

Thaisuppe med torsk og laks

Jeg er veldig glad i asiatiske smaker, og elsker kombinasjonen hvitløk, ingefær, lime og chili. Tilsetter man kokos og koriander i tillegg, så har man et godt utgangspunkt for lettlaget, smaksrik og sunn middag. Denne gangen ble det til suppe sammen med torsk, men man kan like gjerne lage gryte, og man kan skifte ut fisk med kjøtt. Eller rett og slett bare bruke masse grønnsaker. 


Trenger du tips til rask hverdagsmiddag? Prøv denne, oppskriften virker muligens komplisert, men det er overraskende enkelt bare man har alle ingredienser i hus. Her er både proteiner og karbohydrater, så det er egentlig ikke nødvendig med brød i tillegg. Men server gjerne det også dersom du har lyst.

Dette trenger du
1 gul løk
2-3 fedd hvitløk
Olje til steking
1 rød chili
Ca en tommelstørrelse ingefær
1 lime, skall og saft
2 gulrøtter
ca 1 liter fiskebuljong eller fiskekraft
1 boks kokosmelk
1-2 spiseskjeer fiskesaus
ca 500 gram fisk, jeg brukte en kombinasjon av torsk og laks, her er det supert å bruke rester
Eggnudler
Frisk koriander til servering

Slik gjør du
Hakk løk og surr på middels varme i en stor gryte. Tilsett knust og hakket hvitløk og ha deretter i hakket chili, revet ingefær, revet limeskall og gulrøtter i staver. La det surre til det er gyllent og hell over fiskebuljong eller fiskekraft og kokosmelk. Sørg for at alt annet er ferdig til servering, for nå er det klart for siste innspurt. Legg i eggnudlene og fisken og la det syde til det er ferdig. Om fiskestykkene er store, så trenger de lenger tid enn om de er små, så ta høyde for dette når du beregner koketid for nudler og fisk. Det går eventuelt an å trekke fisken for seg og ha den direkte i suppeskålene ved servering. Smak tilslutt suppen til med lime, fiskesaus og pepper. Ha suppen over i serveringsskåler og legg på frisk koriander på toppen. Server gjerne med noen limebåter ved siden av. 

Tips! Her har jeg brukt kun gulrøtter og løk. Denne suppa smaker også godt med andre tilsatte grønnsaker, som for eksempel paprika, sukkererter, aspargesbønner eller aspargestopper. Se hva du har og varier etter humør og lyst. Om du bare har torsk, så går det også fint, og denne er super å lage dersom du har litt rester fra en annen fiskemiddag liggende. Jeg brukte skiver av selvfisket torsk som jeg trakk først, renset og deretter tilsatte sammen med laksen. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.