mandag 17. august 2015

Grillet hjertesalat med kesamdressing

Legg salaten på grillen! Ja, legg alt på grillen, faktisk. Mine årlige 15 % på Østlandet har kommet til en ende. Det som kjennetegner de siste dagene på øya er at vi gjør alt vi kan for å spise oss ut av kjøleskap og fryser. Da gjelder det å bruke fantasien, og kanskje utfordre tanken om å "bare stikke en tur i butikken" dersom man mangler en liten ting. I år har vi hatt relativt velfylte matskap gjennom hele sommeren, så siste grillmiddag ble en forholdsvis enkel affære. 


Dette er ikke et innlegg om hva man gjør med kjøttet på grillen, det kan du kanskje lese mer om her, hvor jeg skriver om et helt lammelår på grillen. Ovnsbakte poteter ble det også, og jeg fulgte denne oppskriften. Med én hvitløk i hele fedd spredd rundt i formen, ble det både myke, gode ovnsbakte hvitløk på kjøpet, samt ekstra god smak på potetene. Av urtene jeg må forlate, har jeg laget urtesmør. Det smakte godt både på den grillede maisen og kjøttet. 


Men tilbake til salaten. Jeg kjøper alltid masse hjertesalat om sommeren. Det holder seg bedre enn annen salat, noe som passer fint når det er langt til butikken, og er enkel å variere med. Hjertesalat egner seg også på grillen og smaker godt med en enkel kesamdressing til - eller rømme om du vil. 


Det er meldt finfint vær hele uka, så det er bare å holde grillen klar til bruk!

Dette trenger du
Hjertesalat, beregn en halv pr. person
Litt olivenolje til pensling
Salt og pepper

Dressing: 
1 dl kesam
1sitronskvis
1 barneskje honning eller litt sukker
Salt og pepper
Eventuelt litt hakkede ferske  urter

Siste utsikt
Slik gjør du
Lag dressing først. Bland alle ingrediensene og smak til med salt og pepper. Skjær av litt av endestykket på salaten, men ikke så mye at den går fra hverandre. Skjær den deretter over på langs og pensle med litt olje. Pepre. Legg på grillen opptil ett minutt og salte litt før servering. Server med dressingen som tilbehør til grillet kjøtt eller fisk. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.