onsdag 26. august 2015

Rødbetesuppe med Snøfrisk

Supper går definitivt inn i kategorien lettvint og rask middag. Når den er hjemmelaget smaker det så godt i tillegg. Jeg sverger ofte til purésupper, siden det praktisk talt går an å lage suppe av nesten hva som helst. Perfekt når man vil bruke opp rester fra grønnsaksavdelingen i kjøleskapet.


Hjemmelaget suppe smaker ekstra godt med hjemmelaget kraft, men her er det virkelig helt i orden å bruke buljong også. Rødbeter er både smaksrikt og veldig sunt, og absolutt i sesong for tiden. Så her er det bare å fråtse i vei.

Dette trenger du
1 gul løk
3 middels store rødbeter
2 stilker rosmarin, kan erstattes med andre ferske eller tørkede urter
Nykvernet pepper
Olje til steking
1 liter hønsebuljong eller kraft
1-2 spiseskjeer Snøfrisk med ramsløk og hvitløk
Eventuelt litt salt

Lurer du på hvordan du lager kraft? Her har jeg skrevet mer om kraftkoking, og her står det om kyllingkraft

Slik gjør du
Skjær gul løk i biter og stek i litt olje i en gryte. Tilsett grovt hakket rosmarin og skrelte rødbeter skåret i terninger. Mindre biter gir kortere koketid. La alt surre litt i olje og pepre godt. Hell over hønsebuljong og la det syde til rødbetene er møre. Kjør alt glatt med en stavmikser eller bruk en blender. Tilsett Snøfrisk og kjør alt godt sammen. Smak til med salt. Serveres gjerne med ferske ciabatta eller focaccia med persille- og hvitløksmør. Eller bare med brød fra butikken. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.