fredag 19. desember 2014

Økologiske brune pinner med kokosblomstsukker

                                                                                                       /sponset innlegg/

De som har fulgt med på Kjøkkentjeneste, vet at både familien min og jeg liker brune pinner - jeg pleier å kalle dem de beste julekakene med det kjedeligste navnet. Om du også liker brune pinner, vil du elske disse!


Jeg har brukt halvparten kokosblomstsukker og halvparten lyst rårørsukker, noe som helt klart påvirket smaken. På Helios' nettsider står det dette om kokosblomstsukkeret:


Kokosblomstsukker har en fyldig karamellaktig smak og en søtningsstyrke på linje med rårørsukker. Kokosblomstsukker kan brukes som erstatning for sukker i alle oppskrifter og til alle bruksområder. Sukkeret har et høyt brennpunkt og et lavt smeltepunkt.Om du ikke har økologiske råvarer tilgjengelig, kan de helt fint lages med konvensjonelle råvarer også.  Da erstatter man bare kokosblomstsukker og rårørsukker med vanlig hvitt sukker, samme mengde.


Denne oppskriften passer til én stekeplate.


Dette trenger du
100 gram kokosblomstsukker
100 gram lyst rårørsukker
200 gram økologisk smør
1 økologisk eggeplomme
2 ts økologisk vaniljesukker
4 ts økologisk kanel
1 ts natron
300 gram økologisk hvetemel
1 stor spiseskje økologisk agavesirup
Eggehvite til pensling

Økologiske kokosflak
Økologiske valnøtter

Slik gjør du
Pisk smør og sukker god sammen til en fin masse. Siden kokosblomstsukkeret er brunt, vil det ikke bli hvitt, men det skal piskes like lenge. Ha i sirup og eggeplommen og pisk lett sammen. Tilsett resten av ingrediensene og bland godt, gjerne med vispen. Om deigen virker for løs, kan den legges en liten stund i kjøleskapet. Del deigen i seks emner og rull dem i like lange ruller som stekeplatens langside. Legg alle på ett brett og trykk rullene lett sammen med fingerflaten. De skal nesten gå i hverandre. Pensle med lett pisket eggehvite og strø over hakkede valnøtter og kokosflak. Stekes på midterste/nederste rille i 200-225 grader i 10-12 minutter. Kakene skal være lett gjennomstekte. La kakene avkjøle litt etter at det er tatt ut av ovnen og skjær dem deretter i skrå skiver. Avkjøles deretter på rist. De kan lages så store eller små man ønsker, jeg foretrekker små, nette kaker.

Innlegget er skrevet som ledd i et samarbeid med Helios.

1 kommentar:

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.