fredag 11. april 2014

Påskemuffins med smak av sitron

Solen skinner og det er fredag før påske. Og med påske dukker som vanlig den merkelig trangen til å spise gule ting opp. Her eksemplifisert med sitronmuffins.


Oppskriften på muffinsene er fra The Hummingbird Bakery, kremen er basert på egen oppskrift. (Ingredienslisten er den samme som i kakeboken til The Hummingbird Bakery, men som vanlig når jeg låner oppskrifter, har jeg gjengitt fremgangsmåten med egne ord.)


Oppskriften rekker til ca 24 mellomstore muffins.

Dette trenger du
240 gram hvetemel
300 gram sukker
2 ts bakepulver
Sitronskall fra en middels stor sitron, ekstra til pynt
80 gram smør
2,4 dl H-melk
2 egg


Glasur
100 gram smør
100 gram kremost
ca 300 gram melis
Saft sitron, ca en halv - men smak til
Gul konditorfarge - selvsagt valgfritt

   

Slik gjør du
Sett ovnen på 170 grader og legg papirformer oppi en muffinsform. Ha mel, sukker, bakepulver og sitronskall i en bakebolle. Rør godt sammen og tilsett deretter smøret. Visp sammen til det er en smuldrete, løs masse. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin eller eventuelt en håndvisp. Hell melken i en tynn stråle mens vispen går. Tilsett tilslutt eggene og visp til alt er blandet godt sammen - pass imidlertid på å ikke vispe for mye. Fyll formene 2/3 fulle, bruk gjerne en isskje. Stekes i ovnen i 20-25 minutter til de har fått en svampaktig konsistens. Sjekk en muffins med en kakepinne for å se om den er ferdig. La muffinsene hvile litt i brettet og legg dem deretter på rist for avkjøling. Jeg har ett brett med plass til 12 former, og måtte derfor steke i to omganger.

Lag glasuren når muffinsene står til avkjøling. Ha smør og kremost i en bakebolle og visp sammen på høy hastighet. Pass på at det ikke er noen klumper igjen fra smøret. Tilsett melis og sitronsaft og pisk videre. La maskinen gå til kremen er luftig og fin, omtrent 4-5 minutter.

Ha glasuren over på en pose og pynt muffinsene. Jeg brukte en Wiltontipp og pyntet noen med perlemorsfargede kuler, noen med kuler i farger og noen med sitronskall. Faktisk foretrekker jeg de som pyntes så naturlig som mulig, det vil si sitronskallet. De smaker også best, selvom de med kuler kanskje gjør seg best på bilder.


Hvilke liker du best? Naturlig pynt, som sitronskall? Fargerik eller hvit pynt?

1 kommentar:

  1. Muffinsen med dei kvite perlene på var nydelege :) God påske!

    SvarSlett

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.