onsdag 2. april 2014

Med sjøveien til Nordsjælland

Det er noe som skjer når man stiger ombord på en båt. Den generelle roen senker seg og skuldrene inntar en annen og litt mer avslappet stilling - iallefall på meg. 


Kjøkkentjeneste var invitert med på tur til Nordsjælland av VisitDenmark for et par uker siden. Reisen gikk over fjorden med båt, en relativt nyoppusset Pearl Seaways/DFDS. Vi bodde på øverste og ellevte dekk, i en egen Commodore Lux-avdeling. Her er det hotellstandard på rommene, egen VIPlounge med Wifi, gratis drikke og snacks, og frokost i egen restaurant. Et godt alternativ dersom man skal til København og ønsker å starte opplevelsen med lave skuldre og ro i kroppen. 

Båten ankommer København om morgenen, men det var ikke Danmarks nydelige hovedstad som var målet for reisen denne gang. Vi kjørte videre til Nordsjælland, og deretter til Kokkedal slott, hvor vi tilbragte natten. Kokkedal slott har allerede fått eget innlegg her

Første stopp på turen var Museet for Søfart i Helsingør, etter en tre kvarters reise langs vakre Strandvejen. Med havet til høyre og Københavns mest kostbare boligstrøk - men også det flotteste - til venstre. 

Sjøfartsmuseet er ikke bare flott, det er spektakulært! Et underjordisk lokale bygget rundt en gammel tørrdokk ved Kronborg slott, av arkitektfirma BIG, Bjarke Ingels group, med adkomst via skrånende broer som går på kryss og tvers over over dokken. Museet rommer ulike utstillinger, kafé, auditorium med hundrevis av Arne Jacobsen-stoler og ulike aktivitetsrom. Jeg skulle gjerne hatt mye mer tid på museet og ser for meg at husstandens gutteaktige medlemmer i alle aldre ville elsket det. Det er duket for en snarlig retur, med andre ord.


Vi fikk servert god lunsj i museumskafeen, men stort sett ble det mer mat for designnerden i meg enn for matnerden på akkurat dette stoppet. 


Har du lyst til å lese flere av innleggene vi har skrevet i forbindelse med denne turen? Du finner alle HER.

/sponset reise og inngang/

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.