torsdag 29. november 2012

Restesuppe med ribbe, nudler og rødkål

Det nærmer seg jul, og butikkhyllene fylles med julemat i alle varianter. Rødkål er blant det som ofte forbindes med denne sesongen, men er igrunn en grønnsak som fint kan benyttes på mange flere ulike måter.

Rødkål egner seg både til å spise rå og som ingrediens i supper, omeletter, wok osv. Dessuten er det en god kilde til C- og A-vitaminer, og den er kalorifattig.

Det står definitivt på planen å lage en skikkelig "rødkål" som jeg kaller det når vi koker den med litt ulike ting og serverer til ribba på julaften. Ja, for hos oss er det rødkål som står på menyen og ikke surkål. Rødkål er dessuten supergodt til and - favoritten min. Men altså, rødkålen kommer senere, nå serverer jeg restemat.


Om du er som meg, tyvstarter du kanskje med ribba en gang eller to før jul. Og av ribbemiddag blir det ofte rester. Dette er en suppe som er svært enkel, og smaken kan varieres avhengig av kraften som benyttes. Jeg har brukt rester av kraft som jeg har kokt ribben i (av øl, kinesisk five spice og litt andre asiatiske godsaker), men her kan man gjøre hva man vil. Om man vil frese opp smaken på fond eller buljong, kan man tilsette litt stjerneanis eller kinesisk five spice og knust hvitløk i kraften. Når jeg har fått på plass innlegget om ribba, kommer det link direkte dit.

Dette trenger du
Kraft, buljong eller fond
Eventuelt stjerneanis eller five spice og knust hvitløk
Ribberester
Nudler
Rødkål


Slik gjør du
Kok opp kraft og ha i nudlene. Dersom du skal bruke stjerneanis og ekstra hvitløk, kan dette freses litt i gryta i litt nøytral olje først. Når nudlene er nesten ferdige, tilsettes ribben skåret i biter. Ha i rødkål tilslutt og server suppen rykende varm.

Her er det egentlig kraften som spiller hovedrollen. Smaken på suppa avhenger av hvor stor flid man gjør seg med forarbeidet, men er kraften først på plass, er dette virkelig enkel mat. Om du har lyst, kan du lese mer om kraftkoking HER.

Obs, det kommer mer om både five spice og ribbe kokt i øl. Følg med!

HER kan du lese om FIVE SPICE.

2 kommentarer:

 1. Hei :)
  Du har veldig fin blogg, lurte på om du kunne ta nærmere bilder? ser nesten ikke hva som er i matrettene dine.
  God helg
  Ingrid Victoria

  SvarSlett
 2. Mmmmm, det så godt ut! Ribbe spises noen ganger utenom julen her også. Det kan jo gjøres så mye gøy med den! Favoritten er en med masse ingefær og lime. Namm!

  SvarSlett

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.