søndag 25. november 2012

Laks med dill- og sennepssmør

Denne retten laget jeg til et spleisejulebord i går kveld. Imidlertid passer laks bakt i ovnen med dill- og sennepssmør ikke bare som en del av et større måltid, det står seg også godt alene.

Jeg laget denne retten første gang i sommer (bildene er tatt på hytta, jeg kjenner ennå både saltvann i håret og hører båtlyd i det fjerne når jeg ser det), men jeg har ennå ikke fått somlet meg til å blogge om den. Inspirasjonen kom fra Two fat ladies, et matprogram fra BBC med to ganske store (og litt udelikate), men veldig morsomme damer som reiser Storbritannia og verden rundt for å lage mat. Faren min - som i tillegg til å elske å lage mat også elsker matprogrammer - har samtlige sesonger på dvd.


Maten er enkel å lage. Faktisk lager den seg selv når man bare har lagt alle ingrediensene i formen. Slik mye mat som tilberedes i ovn er.

Dette trenger du
1 Salmafilet eller annen laksefilet, 800-900 gram
75-100 gram smør
3-4 spiseskjeer Dijonsennep
1 bunt frisk dill
Maldonsalt og nykvernet pepper
Sitronbåter til servering.

Slik gjør du
Legg fiskefileten i en ildfast form. Smelt smør i en liten gryte og pisk inn sennepen. Finhakk dillen og rør det sammen med det smeltede sennepssmøret. Salte og pepre fisken og hell sennepssmøret over. Sett inn i ovn på rundt 180 grader. La den stå i ovnen til fisken er ferdig. Jeg foretrekker at laksen har rosa kjerne og lar den sjelden stå lenger enn 10-15 minutter. Imidlertid vil tiden i ovnen variere avhengig av tykkelsen på fisken, om den er skåret i skiver, hvor varm ovnen er osv. Følg med og tilpass steketiden din ovn og dine preferanser.

Serveres med for eksempel saltkokte poteter, sitronbåter og en frisk grønn salat.

1 kommentar:

  1. Cathrine J. Skogen13. juni 2014 kl. 14:31

    Denne er fantastisk god! I dag serveres den som del av grill/koldtbord - faller i smak hos alle hver gang. Tusen takk :)

    SvarSlett

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.