tirsdag 10. juli 2012

Minipavlova med limekrem og bringebær

Jeg har skrevet om pavlova tidligere, HER, HER og HER. Det er en dessert jeg stadig kommer tilbake til, både fordi den ser så staselig ut på tallerkenen, er noenlunde overkommelig å lage og den kan gjøres nesten helt klart en god stund før eventuelle gjester er på plass ved bordet.


Oppskriften er til hele 18 minipavlovaer. Av og til halverer jeg, men av og til lager jeg hel porsjon og sparer de små pavlovaene som jeg har til overs. De holder seg fint en uke i tett boks. Mengdeangivelsene på kremen er derfor noe upresis. Her må man neste prøve seg litt frem - noen liker masse krem, andre liker litt mindre.

Dette trenger du
6 eggehviter
340 gram sukker
1/2-1 ts hvitvinseddik
1 barneskje maisenna
Hakkede mandler

Krem:
Halvparten crème fraiche og halvparten kremfløte
Saft og finrevet skall av lime
Melis etter smak

Bringebær
Slik gjør du
Sett ovnen på 120 grader og bruk varmluft - det gir best resultat. Gjør klart to stekebrett og en sprøytepose. Pisk eggehvitene og halvparten av sukkeret til en løs masse. Hell forsiktig i resten av sukkeret og pisk videre til det er blankt og stivt. Dette kan ta noen minutter. Tilsett eddiken og maizennaen og bland raskt sammen med en slikkepott. Ha marengsen på sprøyteposen og lag små sirkler. Fortsett deretter med to ringer langs ytterkanten slik at det dannes en kant på bunnen. Dryss over litt hakkede mandler. Stekes midt i ovnen i 50-60 minutter på 120 grader. Man kan godt sette begge brettene inn samtidig. Følg med underveis og sett platen lenger ned/bytt plass på dem i ovnen dersom det ser ut som pavlovaene blir lysebrune. De er finest om de kan beholde sin hvite farge. La marengsene stå en stund i ovnen, men sett døra på gløtt.

Når pavlovaene skal serveres, legges de på en tallerken. Pisk først crème fraichen. Den må være skikkelig kald, og skal kunne stivpiskes slik man gjør med kremfløte. Pisk deretter kremfløten, bland det sammen og smak til med limeskall, limesaft og melis. Anrett med litt krem i hver pavlova, bær på toppen og pynt med et lite mynteblad. 

9 kommentarer:

 1. Dette så og hørtes fantastisk godt ut! Tror jeg må prøve meg på denne oppskriften etterhvert.

  SvarSlett
 2. Tusen takk for fantastisk oppskrift og fremgangsmåte. Jeg serverte disse i går til mine svigerforeldre, og de var mektig imponert! Jeg var veldig fornøyd selv også :)

  SvarSlett
 3. Og tusen takk for hyggelig kommentar - veldig fint å få tilbakemeldinger på om oppskriftene fungerer. Denne har jeg også laget selv flere ganger, alltid like vellykket. :-)

  SvarSlett
 4. Så helt nydelig ut. Har ofte laget pavlova, men med litt ulik fremgangsmåte enn denne, så jeg må prøve denne nå.
  Går det bra å lage kremen klar en stund på før de skal serveres og sette den i kjøleskapet?

  SvarSlett
 5. Hei! Jeg vil tro det går greit - bare rør den godt opp før den legges på pavlovaene. Men jeg har altså ikke forsøkt det selv, så kan ikke garantere noenting. :-) (Men det verste som kan skje er at det ikke går, og det er jo ikke katastrofe, heldigvis. :-) )

  SvarSlett
 6. Hei...
  Hvor mye fløte og creme faiche

  SvarSlett
 7. Så herlig! Får lyst å prøve, men tror ikke jeg forsto monteringen med sprøyting av ringer...

  SvarSlett
 8. Hei Anonym

  Som jeg skrev i innlegget er det litt vanskelig å anslå hvor mye fløte og crème fraiche - det vil avhenge av hvor mange pavlovaer man skal servere og hvor mye krem man foretrekker på hver pavlova. Tommelfingerregelen er likevel at man kan bruke like mye hver av fløte og crème fraiche og dersom du skal bruke alle de 18 pavlovaene, kan du godt ta i litt og bruke en hel (liten) kartong med fløte og en boks med crème fraiche. Sukker og lime tilsettes etter smak.

  SvarSlett
 9. Hei Fit mum. Da skal jeg prøve å forklare litt bedre. :) Bruk en sprøytepose eller en vanlig pose hvor du kan klippe det ene hjørnet. Sprøyt en spiral, 2-3 runder med marengs, så du får en tett runding. Sprøyt deretter to runder oppå hverandre, slik at du får en kant. Marengsen vil da se ut som en liten skål. Altså, først en bunn og så en kant. (Tenk deg en telysholder...)

  SvarSlett

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.