lørdag 28. april 2012

Hvit sjokolademousse med appelsin

Denne desserten laget jeg i påsken. Den er søt, fløyelsmyk og minst like god som sjokolademoussen jeg laget for et par måneder siden - også den tilberedt på hyttekjøkkenet.  Det er som sagt noe magisk over mousse. Men det mest spennende med denne, var at jeg ikke visste helt hvordan den ville bli - hvit sjokolade oppfører seg ikke helt på samme måte som vanlig sjokolade.

Jeg synes den ble god, men ganske søt. Jeg har derfor kuttet litt på sukkermengden, så oppskriften under bør være passe søt. Erfaringen jeg ellers gjorde meg, er at denne ikke bør få et døgn i kjøleskapet før servering. Den mørke beholdt form, farge og konsistens, den hvite "ramlet" litt sammen ved oppbevaring. Men etter noen timer i kjøleskap, var den akkurat passe! 


Dette trenger du
200 gram hvit sjokolade
4 eggeplommer
4 eggehviter
75 gram sukker
0,5 dl appelsinjuice
2 dl fløte
1-2 spiseskje finrevet appelsinskall


Slik gjør du
Finn frem ti like glass. Smelt sjokoladen på svak varme i en kjele med litt av fløten, ha i halvparten av sukkeret og rør godt. Tilsett appelsinjuicen litt og litt under kraftig omrøring så det ikke skiller seg. Ha også i det finrevede appelsinskallet. Settes til avkjøling. (Fløtetrikset er istedet for vannbad - perfekt for oss som er litt late...eller praktisk anlagte!) Pisk fløten til krem og sett bollen i kjøleskapet. Skill plommen fra hviten og vær forsiktig slik at det ikke kommer spor av eggeplomme i hviten. Skill ett og ett egg, slik at man lett kan fjerne en hvite dersom det kommer rester av plomme i den. Da kan den nemlig ikke piskes stiv. Pisk eggeplommene og resten av sukkeret til eggedosis. Pisk deretter eggehvittene stive. Massen skal bli stiv og tykk, dette kan gjerne ta noen minutter. Nå skal alt blandes sammen, og det er meningen at sjokoladeblandingen ikke skal være varm. Ha den hvite sjokoladen sammen med eggedosisen og kremen og vend sammen. Ha i marengsblandingen og rør forsiktig sammen. Fordel moussen i glassene og sett kaldt minst to timer. Pynt eventuelt med litt revet appelsinskall.

4 kommentarer:

  1. Dette er jeg sikker på smaker aldeles nydelig! God lørdagskveld ønskes deg.

    SvarSlett
  2. Jeg har alltid synes at det virker litt for søtt med hvit sjokolade i mousse, men sammen med appelsin høres det kjempegodt ut! :-D

    SvarSlett
  3. Mmmm, gleder meg til å teste ut denne. Har testa flere oppskrifter på hvit sjokolademousse uten at jeg har vært helt fornøyd før

    SvarSlett

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.