mandag 1. november 2010

Lammerull med indrefilét

I dag var det definitivt ikke Meat free monday her i huset. Siden jeg hadde fri, og vi i går ikke laget skikkelig søndagsmiddag, laget jeg lammerull med indrefilét - en rett vi ble tipset om av han som hjalp oss med å skjære lammeskrotten.

Det er kort og godt lammesvangene (sidene) fylt med indrefileten og surret sammen. Jeg hadde også i noen friske urter og hvitløk. Fordelen med slik mat er - i tillegg til god smak - at man får nyttegjort seg deler av dyret som man ikke ellers får brukt til så mye og at det er mat som gjør seg selv så snart det er på plass i gryten.Dette trenger du
1 svange (dette kan man få hos slakter)
1 filét, eventuelt annet kjøtt som egner seg
3-4 hvitløksfedd, renset
Persille
Frisk rosmarin
Frisk timian
Salt og pepper
2 gulrøtter
1-2 løk
1 liten purre
Andre grønnsaker etter ønske og tilgjengelighet
Smør
1 glass hvitvin
Tråd til å surre sammen rullen

Slik gjør du
Rens og hakk grønnsakene i forholdsvis store biter. Legg disse nederst i en gryte som tåler å bli satt i ovn eller en leirgryte. Hell over hvitvinen og legg litt av persillen og noen terninger med smør over grønnsakene. Smøret kan droppes, dersom du ønsker det.

Pakk filét, hvitløk og resten av urtene inn i svangen. Rull den stramt og surr en hyssing rundt, så den holder seg sammen. Dette er også praktisk når man skal skjære skiver av den ved servering.Legg rullen på grønnsakssengen, pepre og salte og sett gryten med lokk inn i forvarmet ovn på 125 grader. La den stå i rundt 2 1/2 time. La gryten stå de siste ti minuttene uten lokk. La kjøttet hvile noen minutter og skjær deretter tynne serveringsskiver.

Velbekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.