mandag 4. januar 2016

Italiensk bønnesuppe med bacon og tomat

Denne italienskinspirerte bønnesuppen ble til en kald desemberdag, men det passer ekstra godt å poste den nå i januar, når de fleste sikkert er lei av julemat og ønsker seg noe relativt lettvint til middag. Bacon kan godt byttes ut med kylling, om man ønsker en lettere versjon. Ellers er dette super hverdagsmiddag på travle dager. Oppskriften er til ca fire personer. Dette trenger du
200-300 gram bacon
1 gul løk
1 kinesisk hvitløk
1 rød chili uten frø
ca 7-8 soltørkede tomater
3 gulrøtter
3 stilker stangselleri
2-3 dl rødvin (går også an å bruke hvitvin)
1 boks hermetiske tomater
ca 5 dl kraft eller vann og buljong
1 boks hvite bønner
ca 100 gram pasta, gjerne skruer, penne, makaroni e.l.
Salt og pepper
Timian
Oregano
Spinat
Parmesan til servering

Slik gjør du
Kok pasta etter anvisning på pakken, men la den bli al dente. Sett tilside i en skål. Skjær bacon i biter og stek i litt olje om nødvendig i en stor gryte. Ha i løk i biter, finhakket hvitløk, finhakket chili uten frø og strimlet soltørket tomat. Fres videre til løken er gylden. Tilsett gulrøtter i biter og stangselleri i biter. Ha i vin, tomat og kraft og la det syde i ca 10 minutter. Jeg synes det er best når ikke grønnsakene er helt myke. Ha i pasta og bønner og varm opp. Smak til med salt (kanskje ikke nødvendig), pepper, timian og oregano. Tilsett spinat tilslutt, rør lett sammen og server med et dryss revet parmesan. Gjerne med focaccia til også. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.