fredag 15. januar 2016

Fylte gresskar

Det er ikke alltid like lett å vite hva man skal bruke gresskar til. Jeg har for vane å plukke med meg gresskar når jeg får tak i det, uten å egentlig ha en skikkelig plan på hva det skal bli. Butternut squash, eller flaskegresskar som det heter på norsk, har en flott oransje farge og god og søt smak, selvom den ser litt stusselig ut i fargen på utsiden. Den holder seg lenge i grønnsaksskuffen - eller på fatet, jeg oppbevarer alltid gresskar på kjøkkenbenken. 


Oppskriften er til 2 personer.


Dette trenger du
1 flaskegresskar
Olivenolje
Salt og pepper til gresskarbaking
400 gram kjøttdeig eller karbonadedeig
1 løk
1 kinesisk hvitløk
2 gulrøtter
1 lang paprika
1 syrlig eple
Salt og pepper
Timian eller rosmarin, fersk eller tørket
2 dl finrevet parmesan
Fast modnet ost til toppen
Persille til servering


Slik gjør du
Begynn med å bake gresskaret. Del det i to, fjern kjernene, ringle over litt olivenolje, salte og pepre og stikk noen hull med en gaffel. Settes i et ildfast fat i ovn på 200 grader i 45 minutter. 
Lag fyllet mens gresskaret står i ovnen. Ha finhakket løk, gulrot og hvitløk i en panne og la det surre til det blir gyldent. Tilsett paprika i strimler og eple i små biter. Ha i kjøttet med en gang og stek til det er ferdig. Salte, pepre, og smak til med timian eller rosmarin. Tilsett revet parmesan og rør sammen. Fordel fyllet på de to gresskardelene når de er ferdig bakt. Dryss over litt revet ost, gjerne en smaksrik type, og sett inn i ovnen i ytterligere 20 minutter. Server med et dryss hakket persille. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.