torsdag 14. januar 2016

Søte scones med rosiner

Det er skøyteis i Egersund om dagen, og da spretter det ut småfolk fra overalt med skøyter på beina og nærmeste frosne vann som mål. Skøytetur betyr kakao, og kakao betyr noe godt å spise til. Har du ikke tid eller tålmodighet til å bake boller, så gjør scones samme nytten. Og det uten at man må bruke så lang tid på å trylle det frem. Dette er litt søte scones med rosiner - frokostvarianten finner du her


Oppskriften rekker til 10-12 scones.

Dette trenger du
5 dl mel
3-4 spiseskjeer sukker
1 klype salt
3 ts bakepulver
30 gram smør
2,5 dl melk
1,5-2 dl rosiner

Slik gjør du
Gjør istand et stekebrett med bakepapir og sett ovnen på 220-230 grader. Bland mel, sukker, salt og bakepulver i en bolle. Ha i smør og smuldre dette godt sammen med fingrene. Rør inn rosinene. Lag en grop i den tørre blandingen og hell i melken. Rør raskt sammen med en stiv slikkepott og ha deigen ut på et lett melet underlag. Fold deigen et par ganger sammen, og trykk ut et rundt emne, ca 2 cm tykt, med hendene. Stikk ut scones med et glass og legg på stekebrettet. Fortsett til deigen er brukt opp, og form den siste resten som er igjen med hendene. Stekes i 10-15 minutter til de har fått fin gylden farge.

Tips!
Scones kan også lages i muffinsform, men de blir ekstra fine om man tar seg bryet med å stikke ut former.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.