mandag 11. januar 2016

Alt-i-ett-gryte med kylling og tagliatelle

Av og til har man bare lyst til å hive alt i en gryte, vente litt og så spise. Det kan du, faktisk! Her er oppskrift på en superenkel middag som lager seg selv på kort tid - bare du setter av litt tid til å kutte grønnsaker og kylling. Dette er oppskrift på middag til 4-5 stykker. 


Dette trenger du
1 løk
2 kinesisk hvitløk eller tilsvarende mengde vanlig hvitløk
2-3 gulrøtter
4 kyllingfilter
1 lang paprika
3 tomater, uten kjerne, hakket
Basilikum
1/2 glass soltørkede tomater, hakket
Fløte 
Kraft eller buljong
Tagliatelle nok til 4-5 personer

Til servering:
Persille
Parmesan

Slik gjør du
Hakk løk og hvitløk og fres det i litt olje i en panne med høye kanter, eventuelt en gryte. Skjær gulrøtter i biter og ha det i gryten sammen med løken. Tilsett kyllingfiletene i litt store biter, samt paprikaen i strimler. Fjern kjernen på tomatene, skjær i biter og ha i gryten med det andre. Tilsett også hakkede soltørkede tomater, litt fløte og kraft slik at det blir passende mengde til å dekke over tagliatellen som også skal i pannen. Ha i tagliatellen tilslutt og la det hele syde til den er al dente, det vil si ferdigkokt men fremdeles med litt bit i. Rør forsiktig inn hakket basilikum tilslutt og server med et fint dryss av hakket persille og revet parmesan. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.