lørdag 5. desember 2015

Stor sjokoladelangpannekake

Dette er en slager på alle avslutninger, sosiale kvelder, loppemarkeder. Ja, i det hele tatt der man blir bedt om å ta med en kake som alle liker. Denne inneholder ørlite mer kakaopulver enn normalt, men jeg liker at det er god sjokoladesmak på kakene. Glasuren inneholder også kaffe, så om man ikke er så glad i dette, kan det være lurt å redusere mengden kaffe i oppskriften. Jeg har denne gangen pyntet med ordinær kakepynt, men det er også fint å pynte med kokos, skivede mandler, hakket hvit sjokolade eller lignende. 


Dette trenger du
6 egg
6 dl sukker
450 gram smør
2 dl melk
10 dl hvetemel
2 ts bakepulver
3 ts vaniljesukker, gjerne hjemmelaget vaniljesukker
7 spiseskjeer bakekakao

Glasur:
150 gram smør
600 gram melis
2 ts vaniljesukker
2 ss kakaopulver
1 dl espresso


Slik gjør du
Sett ovnen på 180 grader og gjør klart en langpanne med bakepapir. Smelt smør og ha i melken. Pisk egg og sukker til eggedosis, og tilsett vekselvis smørblandingen og det tørre. Bruk sikt på mel, kakaopulver, bakepulver og vaniljesukker. Rør godt, men forsiktig sammen, så det blir fritt for klumper og hell over i langpannen. Stek på midterste rille i omtrent 35 minutter. Sjekk om kaken er ferdig med en kakepinne i midten av kaken. 

Lag glasur ved å røre alle ingrediensene sammen med smeltet smør. La den avkjøle i romtemperatur før den legges på kaken. Pynt med kakestrøssel. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.