fredag 11. desember 2015

Lapper med kefir og Nutella

Da minstemann hadde fødselsdag for noen uker siden, var bestillingen klinkende klar. Han ville ha Nutellapannekaker til frokost, og dersom jeg ikke ville rekke å lage det før han gikk på skolen, "var det bare å stå opp enda tidligere enn jeg hadde tenkt". Noe sier meg at han er ganske bortskjemt når det kommer til oppfyllelse av matønsker, hvertfall er jeg lett å overtale dersom det er noe jeg kan lage. Uansett om du er lettlurt eller ikke - disse smaker godt til helgefrokosten. Eller som lørdagssnop - siden det er Nutella inni pannekakene. 


Jeg laget røra kvelden i forveien, satt i kjøleskapet og stekte om morgenen. Et greit alternativ dersom man vil spare tid.
Dette trenger du
3 egg
5 dl kefir
5 dl mel
1 ts hornsalt
1 ts natron
1-1,5 dl sukker

Nutella

Slik gjør du
Visp egg i en bolle og tilsett vekselvis mel, hornsalt, natron og sukker og kefir. Rør godt sammen og la røren svelle i omtrent 30 minutter. Stek lapper på panne med litt smør. Øs opp røre på stekepannen, legg litt Nutella på toppen med en teskje og ha enda litt mer røre så det dekker Nutellaen. La det steke til det går an å snu uten for mye gris. Snu lappene og stek ferdig på den andre siden. 

Serveres lunkne, med litt krem om du er i det virkelige spandable hjørnet. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.