mandag 2. november 2015

Enkel fiskesuppe til hverdags

Fiskesuppe er enkel, velsmakende og sunn hverdagsmat og denne suppa er attpåtil rask å lage. Det er ikke så farlig hva slags fisk man bruker, jeg pleier å tømme fryseren for rester, eller jeg blander litt av hvert av det jeg har tilgjengelig eller kjøper inn for anledningen. Om du reduserer mengde fiskekraft og øker mengde maizenna, så kan dette også bli en super hverdagsgryte som ungene elsker. Det er også lett å utvide med andre typer grønnsaker, både sellerirot og fennikel smaker godt til fisk. Dette trenger du
2 fedd hvitløk
1 middels stor løk
1 purre
3 gulrøtter
Olje til steking
2 laubærblad
Fersk timian eller timiankrydder
Fisk - gjerne ulike sorter
1,5 liter fiskekraft eller fiskebuljong
Fløte eller créme fraiche
Evt. persille og gressløk til servering
Nykvernet hvit pepper
Salt
Sitron
Maizenna til jevning

Slik gjør du
Surr hakket løk, knust og hakket hvitløk og timian i olje til det er mykt. Tilsett kraft, laurbærblad og gulrøtter i staver. La det koke opp og syde noen minutter. Ha i fisken og la den trekke i enda noen minutter. Fisk opp fisken og legg den på et fat med aluminiumsfolie over så den holder seg varm. Ha i fløten og jevn med maizenna dersom du synes suppen er for tynn. Fisk opp laurbærbladene. Smak til med salt, pepper og sitronsaft. Server med fisken oppi tallerkenen og et dryss med persille og gressløk, gjerne med fersk brød og hjemmelaget aïoli.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.