fredag 2. oktober 2015

Rustikke minipavlova med bringebærsoftis

Gratulerer med dagen til meg selv! Det er 44 år siden jeg så dagens lys, så da passer det fint med en skikkelig bursdagsdessert i dag.


Oppskriften er til ca 10 store porsjonspavlova. 

Dette trenger du
Til pavlovaene: 
4 eggehviter
200 gram sukker
1/2 ts hvitvinseddik
1 liten barneskje maizenna
1 plate kokesjokolade
2 dl valnøtter

Til isen: 
2 liter vaniljeis (her bruker jeg ordinær mykis)
200 gram frosne bringebær


Slik gjør du 
Sett ovnen på 120 grader og bruk varmluft - det gir best resultat. Gjør klart ett stekebrett, og hakk valnøtter og sjokolade. Pisk eggehvitene og halvparten av sukkeret til en løs masse. Hell forsiktig i resten av sukkeret og pisk videre til det er blankt og stivt. Dette kan ta noen minutter. Tilsett eddiken og maizennaen og bland raskt sammen med en slikkepott. Vend inn sjokoladen og nøttene også. Form rustikke minipavlova med en spiseskje og forsøk å lage små groper i hver pavlova. Stekes midt i ovnen i 50-60 minutter på 120 grader. Følg med underveis og sett platen lenger ned i ovnen dersom det ser ut som pavlovaene blir lysebrune. De er finest om de kan beholde sin hvite farge. La marengsene stå en stund i ovnen etter at de er ferdigstekt, men sett døra på gløtt. Avkjøl og legg klart til de skal brukes. 

Softis lages ved å piske inn bringebærene i isen rett før servering. La både is og bringebær tine en stund før det piskes godt sammen med en k-eltekrok i kjøkkenmaskinen. Dette kan også gjøres for hånd, men det kan være litt tungt. Om du ønsker at bringebærene skal blandes helt inn i isen, slik at alt blir rosa, må bærene tines nesten helt før alt piskes sammen. 

Legges opp på tallerkenene med pavlova i bunnen og is på toppen. Pynt eventuelt med rips, sitronmelisse eller andre bær. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.