torsdag 1. oktober 2015

Kjøleskapsgrøt med chiafrø og kokosmelk

Den nye frokost- og etter-treningfavoritten hos oss er kjøleskapsgrøt. Denne - med chiafrø - spises ofte til kvelds av mannen i huset, når sulten melder seg rett før leggetid. Chiafrø blir markedsført som supermat, men det er vel strengt tatt ikke dokumentert at det har slike egenskaper. Frøene inneholder imidlertid en rekke essensielle fettsyrer og masse omega3. Dessuten har de den egenskapen at det kan brukes som fortykningsmiddel i syltetøy, samt at det trekker til seg både væske og smak. Jeg bruker derfor kokosmelk og blåbær til kjøleskapsgrøt med chiafrø, for eksotisk smak og silkemyk konsistens. 


Dette trenger du
4 dl kokosmelk
2 dl vann
4 spiseskjeer chiafrø
2 dl frosne bær
Vaniljepulver

Slik gjør du
Bland alle ingrediensene og sett i kjøleskapet over natten. Server med litt ekstra bær og eventuelt kokosflak eller mandelflak på toppen. Grøten kan oppbevares et par dager i kjøleskap.

Enkelte typer kokosmelk skiller seg ved oppbevaring i romtemperatur. Det kan isåfall være en god idé å varme forsiktig opp til den er lunken og blander seg godt før du blander inn vann og frø.

7 kommentarer:

 1. hvilken type kokosmelk bruker du?

  SvarSlett
  Svar
  1. Litt avhengig av hvor jeg handler, men jeg liker godt den fra Rema1000 (eget merke), da jeg synes den har fin konsistens og er lett å blande.

   Slett
  2. takk for raskt svar! gleder meg til frokost imorgen!

   Slett
 2. Hvorfor blir kokosmelk brukt? Er de sunnere mindre fett /karb.enn vanlig melk /fløte?

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg bruker det rett og slett fordi jeg liker smaken.

   Slett
 3. Hvor får jeg kjøpt chiafrø og vaniljepulver - helsekost?

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, helsekost eller velassorterte dagligvarebutikker.

   Slett

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.