mandag 19. oktober 2015

Gammeldags pølselapskaus

Dette er en super middagsrett å lage i store porsjoner. Det er ikke veldig tidkrevende, men det er en del kutting av grønnsaker. Når jeg først setter igang, sørger jeg for å lage en stor porsjon. Oppskriften her er til middag til en familie, men det er bare å gange opp når man først har tatt frem forkle og står på kjøkkenet. Det jubles i heimen når pølselapskaus står på menyen (merkelig nok, hadde jeg nesten sagt, haha!) Om du ønsker en klassisk vegetarlapskaus, er det bare å droppe pølsen og erstatte kjøttbuljongen med grønnsaksbuljong. 


Dette trenger du
1 gul løk
2 fedd hvitløk
Fersk timian (kan droppes)
Eventuelt olje eller smør til surring av løk og hvitløk
Vann
3-4 gulrøtter
1/2 kålrabi
Ca 500 gram poteter
Kyllingbuljong
Ca 500 gram kjøttpølser
Salt og pepper

Slik gjør du
Fres hakket løk og knust og hakket hvitløk sammen med hakket fersk timian i litt olje eller smør i en stor gryte. La det surre mens du begynner å skrelle og skjære grønnsakene i biter. Start med gulrøttene og kålrabien. Ha alt i gryta underveis og tilsett etterhvert litt vann så det dekker grønnsakene såvidt. Begynn med litt og tilsett eventuelt mer væske om nødvendig. Rør også ut kyllingbuljongen. La alt syde mens grønnsakene og tilslutt potetene skjæres i biter og has i gryta. Når alt er kokt mørt, er det bare å tilsette pølser i biter og røre godt sammen. Smak til med salt og pepper og ha gjerne i litt ekstra timian. 

Tips! Server med fersk brød eller flatbrød. Eller lag en litt annen vri, og server med hjemmelaget tortilla

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.